Microsoft starttasi koulutuskiertueen Kajaanista

Microsoftin CloudCamp –koulutukset aloitteleville Microsoft Azure kehittäjille alkoivat Kajaanista. Kajaanissa maanantaina 3.11.2014 aloittanut Microsoftin CloudCamp koulutus starttasi samalla Microsoftin Suomen kiertueen, jonka aikana koulutetaan Azure-osaajia uusimmilla pilvipalvelutyökaluilla. Koulutus sisältää teknisen työpajan kehittäjille, opiskelijoille sekä start-up –yrityksille.

”On hienoa, että saamme Microsoftin henkilöstöä kouluttamaan Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja henkilökuntaa sekä paikallisia yhteistyökumppaneita. Supertietokoneet, DataCenter –palvelut sekä niiden hyödyntäminen puhumattakaan uusimpien sovellusten ja asiantuntijoiden käyttämisestä koulutuksissa avaavat ammattikorkeakoulun toiminalle uusia mahdollisuuksia Microsoftin kanssa. Lisäksi mahdolliset opiskelijoiden harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikat kiinnostavat”, kertoo KAMK:n tuntiopettaja Esa Niiranen.

CloudCamp -koulutuksissa Microsoftin asiantuntijat kouluttavat uusimpien pilvipalvelutyökalujen (mm. Microsoft Azure ja Mobile Services) käyttöön sekä kertovat miten kyseisiä palveluja voidaan hyödyntää nykyisissä ratkaisuissa teknologiasta riippumatta.

”Microsoft tuo vierailevien yritysedustajien ja yritysesimerkkien kautta tapausesimerkkejä, joita aloittelevat startupit ja pilveen pyrkivät yritykset ovat kohdanneet.

Koulutuksessa vastataan kysymykseen ”Miksi pilvipalvelut?” eli katsotaan syitä sille miksi pilvipalvelut ja pilvilaskenta voi olla huomattavasti vanhempia käytäntöjä (omat palvelimet) parempi vaihtoehto.

Koulutus antaa valmiudet aloittaa omia projekteja, olkoon ne vaikka jonkin pelin highscore järjestelmiä tai vaikkapa verkkokauppojen varastojärjestelmiä.

Microsoftin koulutuskiertue huipentuu joulukuussa Helsingissä järjestettävään Azure 24 hour Hackathon –tapahtumaan. Tapahtumassa yritykset ja opiskelijat pääsevät toteuttamaan omia ideoitaan sekä verkostoitumaan muihin kehittäjiin ja yrityksiin.

Kouluttajana Kajaanissa toimi  Microsoftin Technical Evangelist Mikko Kasanen.

Lue lisää Microsoftin CloudCamp –koulutuskiertueesta:

http://www.microsoft.com/finland/subscribe/edirect/fy15/msdn/devshark/DevShark_announcement.html

Bookmark the permalink.