Nordic business forum

Riina Valtanen – LLT17SM

Yksi projektiryhmä järjesti biorexissä meille live stream tapahtuman. Se tapahtui kahtena päivänä 26. ja 27.9. He olivat varanneet biorexistä salin ja skreeniltä näkyi livelähetys Helsingistä, jossa tapahtuma oli. Kun olin katsomassa streemausta, aiheena oli strategia, tekoäly ja huippu suoritus. Olen hieman huono englannissa, joten aiheen ajantasalla pysyminen oli hieman hankalaa, mutta uskon että ymmärsin aiheiden pääpointit. Erityisesti mieleeni painui, kun James Hewitt mittasi stressitasoaan luennon aikana sellaisella päähän laitettavalla ”pannalla”.

Hän luennoi mm. siitä, kuinka tärkeää on pitää tukoja, nukkua riittävästi ja painotti että ihminen ei koko ajan voi olla ns. päällä. Jos ihminen yrittää pysyä koko ajan vireillä, siitä seuraa stressi ja huonosti nukutut yöt. Mieleeni painui myös, kun hän kertoi, että jonkun tutkimuksen mukaan ihminen käyttää puhelintaan 15 min päästä siitä, kun on herännyt.

Itse pystyn samaistumaan viimeisimpään lauseeseen. Aamullahan siis ensimmäisenä herätessään sammuttamaan herätyksen puhelimesta. Aamukahvia juodessa tulee sitten selattua somet eli Facebook, Instagram ja Snapchat, ja kun niitä selaa, huomaa että ei ole ainoa, joka sitä todellakin aamulla käyttää. Snapissa on ehkä jopa tapana toivottaa hyvät yöt ja huomenet kavereille. Facebooksita selaa ehkä enemmänkin relity uutisia ja Instasta etsii ehkä jopa jotain kivaa vaatekokonaisuutta tai meikkiä tulevalle päivälle. Pitkin päivää tulee sitten selattua näitä kolmea kanavaa useampaan otteeseen.

Minulla on erittäin huono stressin sietokyky. Menetän yöuneni helposti stressaamalla, välillä jopa ihan turhistakin asioista. Stressiä puran paljon puhumalla ja hermostuneisuudella. Vähäksi jääneet yöunet saavat aikaan sen, ettei jaksa keskittyä ihan täysillä koulussa ja töissä.

Mielestäni tämä oli mielenkiintoinen kokemus monin puolin. En ole aiemmin päässyt tällaiseen live stream tapahtumaan, sekä aihe oli mielenkiintoinen ja aihetta pohti jälkeenpäin paljon. Ainoana ”miinuksena” oli itselle tosiaan se kieli. Olisin varmasti saanut enemmän irti, jos se olisi ollut, vaikka tekstitetty suomeksi.

Bookmark the permalink.