Nordic Business Forum ja työpajat

Roosa Karhu – LLT17SH

Livestream Nordic Business Forumista näytettiin Kajaanin biorexissä 26. Ja 27.9. ja livestreamin oheella järjestettiin myös kahvitarjoiluja molempina päivinä. Minun tehtäväni oli hoitaa yhdessä kolmen muun oppilaan kanssa kahvitarjoilut ja tämän vuoksi en ehtinyt Biorexillä katsomaan striimauksia, mutta saimme kuitenkin jälkeenpäin katsoa niitä. Esiintyjäksi, josta kirjoitan pohdintojani, valitsin Susan Cainin.

Susan Cain puhui introverteista ja ekstroverteistä ja siitä, kuinka nämä ihmistyypit täydentävät toisiaan, kuten esimerkiksi työelämässä, jossa näkee paljon introvertti ja ekstrovertti pareja työskentelemässä yhdessä kuin “Yin ja yang“. Puheensa alussa Cain kysyi, onko ideaali johtaja rohkea ja alfa, kuten yleensä johtajat nähdään. Yllättävää oli se, että monet maailman johtajista eivät ole tällaisia, vaan introvertteja, jotka ovat ujoja ja hiljaisia. Tällaiset johtajat kuitenkin todennäköisesti puskevat itseään jatkuvasti heidän mukavuusalueen ulkopuolelle ja Canth sanoikin, että tällainen toiminta auttaa tulemaan paremmaksi johtajaksi. Pelkojaan tulisi kohdata ja niille tulisi altistaa itseään, mutta kuitenkin pienin askelin. Esimerkiksi henkilön, joka potee esiintymisjännitystä, tulisi alkaa puhumaan erilaisissa tilaisuuksissa, aluksi vähän ja pikkuhiljaa enemmän ja enemmän, jotta hän voisi kehittyä. Meidän jokaisen tulisi aina välillä poistua mukavuusalueeltamme, mutta tärkeintä on myös palata sinne, koska jos jatkuvasti olet mukavuusalueesi ulkopuolella ja yli suoritat jotakin, tulet palamaan loppuun. Tätä tapahtuu paljon joka puolella, esimerkiksi koulussa ja työelämässä. Ihmisiä kannustetaan olemaan jotakin, mitä he eivät ole ja kaikkien tulisi mahtua samaan muottiin. Tämä tulisi korjata ja antaa erilaisten ihmistyyppien työskennellä heille parhaimmalla tavalla. Tähän Canth mainitsi esimerkiksi kokeen, missä introvertti ja ekstrovertti henkilö pyydettiin laskemaan matematiikkaa. Kokeessa selvisi, että introvertti sai enemmän oikeita vastauksia kuin ekstrovertti, kun taustamelu oli todella rauhallista, kun taas ekstrovertti pärjäsi paremmin taustamelun ollessa kohtalaista/kovaa. Tämä osoittaa juuri sen, että ihmisiä ei voi esimerkiksi työpaikoilla laittaa työskentelemään samallailla, vaan jokaiselle tulisi tarjota sopiva työskentymuoto ja -ympäristö. Puheensa lopussa Canth kertoi, että jos otetaan esimerkiksi matkalaukku, jossa henkilö kantaa itselleen maailman tärkeintä asiaa, niin extrovertti ihmistyyppi ottaa asian pois matkalaukusta ja haluaa esitellä ja kehuskella sitä muille, kun taas introvertti vaalii ja suojelee sitä, eikä ota sitä ulos matkalukustaan. Canth kuitenkin kannusti, että

inrtoverttejen pitäisi myös uskaltaa avata matkalaukku ja näyttää muille hänen tärkeimmät asiansa ja uskaltaa olla avoin. Introverttejen ei pitäisi hyssytellä ja jarrutella itseään vaan uskaltaa yrittää ja käydä siellä mukavuusalueen ulkopuolella.

Livesrteamin jälkeen seuraavilla viikoilla pidettiin kolme työpajaa liittyen tapahtuman kolmeen pääteemaan: strategia, tekoäly ja huippusuoritus. Toimin myös näissä työpajoissa kahvituksen järjestäjänä, mutta tällä kertaa ehdin kuunnella työpajoissa vierailevien puhujien puheet. Eniten mieleeni jäi Superparkin yhden perustajan Taneli Sutisen puhe huippusuorituksesta.

Puheessaan Sutinen kertoi aluksi hänen taustoistaan ja Superparkin syntymisestää. Tie sisäaktiviteettipuiston menestykseen on kulkenut monen erilaisen liikunta- ja aktiviteettiyrityksen kautta. Tällä hetkellä Superparkilla on puistoja Suomessa, Ruotsissa, Hong Kongissa ja Kiinassa. Superparkissa liikkuminen, eli “sparkkaus” on nousussa ja jatkuvasti lisää ihmisiä kiinnostuu tällaisesta liikuntamuodosta.

Huippusuoritukseen liittyen Sutinen kertoi erinomaisia esimerkkejä ja malleja siitä, miten jokainen voi saavuttaa oman huippusuorituksensa. Esimerkiksi jokaisen tulisi tasapainottaa oma arki itselleen neljän kohdan kaavion avulla, jossa tasapainossa on työ, perhe, vapaa-aika ja lepo. Kun jokainen kaavion osa-alue on tasapainossa, ollaan lähellä sitä omaa huippusuoritusta. Jokainen varmaan voi kuvitella, että jos esimerkiksi lepo –osio olisi pienempi kuin muut, oltaisiin väsyneitä eikä siis saataisi itsestään sitä kaikkea mahdollista potentiaalia irti.

Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, on usko omiin unelmiinsa myös yksi tärkeimmistä työkaluista huippusuorituksen saavuttamiseksi. Jos uskaltaa uskoa unelmiinsa, niitä myös lähtee tavoittelemaan ja niin ne voivat toteutua. Meidän jokaisen tulisi uskoa itseemme sekä unelmiimme ja uskaltaa tehdä asioita niiden eteen.

Bookmark the permalink.