Kuinka olla parempi versio itsestäsi?

Tytti Okkonen – LLT17SH

Kehomme muuttavat mielemme, mielemme muuttavat käyttäytymistämme ja käyttäytyminen muuttaa tuloksemme, sanoi sosiaalipsykologi Amy Cuddy, yksi pääpuhujista Nordic Business Forumissa 2018 Helsingissä.

Amy Cuddy on opiskellut kuinka kehonkielemme ei ainoastaan viesti toisille henkilöille, vaan myös meille itsellemme. Mieli ja keho ovat jatkuvassa kommunikoinnissa keskenään.

Jo lapsesta lähtien onnistumisen tunteita tuntiessamme heitämme automaattisesti kädet ilmaan, joka lisää suuruuden tunnetta. Puheessaan hän nosti esille, kuinka ”voimakkaat” ja ”laajat” asennot auttavat olemaan paremmin läsnä stressaavissa tilanteissa, muuttamaan käyttäytymistämme, ajatuksiamme ja tunteitamme.

Jos laajennat vartalon asentoasi, tunnet olosi voimakkaammaksi. Tästä esimerkkinä Amy Cuddy nosti esille Wonder Woman voima-asennon, selkä suorana kädet lanteilla jolloin voit olla rohkeimmillasi.

Amyn mukaan ennen stressaavia tilanteita tulisi kiinnittää huomiota fyysiseen valmistautumiseen. Kun vartalomme asento on lyyhistynyt, tunnemme olomme pieniksi ja voimattomaksi. Alakuloista ihmistä usein neuvotaankin terapiaan mennessä ensimmäiseksi suoristamaan ryhtinsä. Kiinnittämällä enemmän huomiota voima-asentojen käyttöön on suuri vaikutus jaksamiseemme.

Esimerkkinä hän kertoi työhaastattelusta, joka usein koetaan stressaavana tilanteena. Yleisimpänä keinona stressin lievittämiseksi käytämme päänsisäistä preppausta. Kuitenkin useiden tutkimusten mukaan, henkilöt jotka kävivät ennen työhaastattelua rauhallisessa paikassa seisomassa voima-asennossa, eli kädet ylhäällä ja jalat erillään kahden minuutin ajan, pärjäsivät haastattelussa paremmin kuin toiset hakijat.

Kun liikut suuresti, tunnet olosi voimakkaaksi, itsevarmaksi, iloiseksi ja tunnet olevasi enemmän vastuussa.

Kun olemme läsnä, puheemme ja kehonkielemme kietoutuvat yhteen ja toimivat harmoniallisesti. Olemme vakuuttavampia ilman ylimielisyyttä, uskomme omaan sanomaamme ja kommunikoimme rauhallisemmin. 

Silloin kun puhumme totta, olemme todella aidoimmillamme.

Amyn mukaan itsevarmuuden rakentaminen lähtee pienin askelin, hän rohkaisee kaikkia esittämään sitä, kunnes sinusta tulee se.

Ole siis rohkea ja seiso tarpeeksi kauan.

Nordic Business Forumissa 2018 oli paljon mielenkiintoisia ja vakuuttavia puhujia. Näiden kahden päivän aikana opin paljon uusia asioita, joita aion hyödyntää tulevaisuudessani.

Tärkeimpänä mieleen jäi ajatus, että jokainen meistä on oma yksilöllinen persoona.

Kuinka siis olla paras versio itsestäsi?

Taistele, työskentele ja opi, mutta muista ettet voi toimia kuten kone. Ole armollinen itsellesi ja muista myös levätä. Parhaiden suoritut, kun löydät oman rytmisi.

Ei ole väliä oletko introvertti vai ekstrovertti. Kun tunnet itsesi, tiedät missä ja miten toimit parhaimmillasi. Mutta muista myös, että meillä kaikilla on eri tapoja ja tyylejä työskennellä. Kunnioita myös heitä ja anna heille tilaa olla oma itsensä.

Pala palalta voit voittaa omat pelkosi.

Ollaksesi hyvä johtaja, sinun täytyy olla ensin hyvä palvelija. Pyri positiiviseen eroavaisuuteen. Tee win-win strategioita, joka vapauttaa luovan mielikuvituksen.

Herätä halu toisissa olemaan parhaimmillaan.

Oppiminen tulee itsestäsi, keskity ja kasvata niitä taitoja mitä osaat jo.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.