NBF19 livelähetystä seuraavan opiskelijan silmin

Veeti Hannus LLT19SA

Viime viikolla koulussa kävimme katsomassa Nordic Business Forum livelähetystä Kajaanin Biorexissä. Saimme tehtäväksemme kuunnella erialojen osaajia ja ottaa heiltä oppia nykypäivän myynnin ja markkinoinnin trendeihin. Yhtenä isona osana esiintyjät puhuivat innovaatiosta, joka nappasi vihdoinkin minun mielenkiintoni aiheeseen, olihan aluksi itselleni innovaatio sanana jo aivan uusi.

Parhaiten mieleeni jäi ensimmäisen puheen pitäjä Costas Markides, hänellä oli mielenkiintoisia näkökantoja innovaatioon liittyen ja hänen diansa oli tarpeeksi selkeitä jopa tällaiselle kohtalaisen hyvälle englanninkielen osaajalle. Itselläni oli välillä vaikeuksia pysyä puheen perässä, varsinkin kun siinä samalla yritti tehdä muistiinpanoja. Markides teki heti puheensa alussa selväksi, että innovaatioita on todella paljon erilaisia. Esimerkkinä hän käytti sitä, että jokainenhan haluaa tietää miten saa yrityksestään paremman innovoijan. Hänen mielestään tähän ei ole mitään selkeää vastausta, koska innovaatio ei ole vain yksi asia.

Markidesin ensimmäinen innovaatio esimerkki oli mielestäni mieleenpainuvin. Hän kertoi, kuinka kahvilan kanta-asiakaskorttien tarjoustyyleillä myyntiä voidaan lisätä merkittävästi. Ensimmäisessä kanta-asiakaskortti tapauksessa ostaessaan kahdeksan kahvia asiakas saa yhdeksännen ilmaiseksi. Toisessa tapauksessa asiakas sai kortin, jossa kymmenennen ostetun kahvin jälkeen asiakas sai yhdennentoista ilmaiseksi. Tässä jälkimmäisessä tapauksessa kuitenkin korttia luovuttaessa asiakkaat saivat kaksi leimaa valmiiksi korttiin. Eli käytännössä kummassakin tapauksessa asiakkaan oli ostettava kahdeksan kahvia saadakseen yhden ilmaiseksi. Itse tässä vaiheessa esitystä uskoin, että myynnin tulokset olisivat lähes samanlaiset. Yllätyksenä tulikin, että ensimmäisellä tavalla myynti nousi 17,3% ja jälkimmäisellä jopa 34,4%. En olisi voinut uskoa noin isoa eroa näillä tavoilla, koska olihan ne melkein samanlaiset. Tätä myynnin kikkaa selitettiin sillä, että ihmiset tekevät yleensä jo aloitetut asiansa loppuun asti.

Toisena esimerkkinä Markides nosti esille autojen vuokrausfirman Enterprisen. Enterprise, kuten muutkin autovuokrausfirmat keskittävät yleensä myyntinsä turisteille ja työmatkalaisille. Enterprise tajusi kuitenkin ennen muita, että myyntiä pitää keskittää myös niille joilla on esimerkiksi oma auto rikki. Enterprisen tulot olivat viime vuonna jopa 26 miljardia dollaria. Tässä innovaation kohteena oli siis se, että pitää löytää oikeat asiakkaat.

Ensimmäisenä mainittu esimerkki herätti minussa paljon inspiraatiota ja aloinkin miettiä millaisia noinkin nokkelia myynnin edistämisen kikkoja ei ole vielä edes keksitty. Uskon, että lähitulevaisuudessa yritysten innovaatio kyvyn merkitys yritysten menestymisen kannalta kasvaa vielä merkittävästi. Yleisesti ottaen esiintyjiä kuunneltaessa itselläni heräsi mielenkiinto yrittäjyyttä kohtaan. Oli mahtavaa nähdä, kuinka niin erilaiset persoonat pitivät puheita omilla vankoilla mielipiteillään.

Esiintyjiä seurattaessa tuli vahvasti ilmi se, että epäonnistumisia ei kannata, eikä tarvitse pelätä. Itselläni esimerkiksi joissain kouluhommissa tai työpaikoilla on esiintynyt joissain määrin epäonnistumisen pelkoa. Pyrin ajattelemaan tulevaisuudessa epäonnistumisia ei niin vakavana asiana. NBF:ssa monella esiintyjällä tuli myös ilmi se, että jos haluaa päästä tavoitteisiinsa pitää tehdä paljon töitä asioiden eteen. Koen, että kun ryhdyn jonkun tehtävän pariin yritän suoriutua siitä aina mahdollisimman hyvin, silti pyrin jatkossa panostaa vieläkin enemmän minulle annetuihin tehtäviin, koskaanhan ei voi panostaa liikaa. Livelähetystä seurattaessa tuli myös ilmi se kuinka tärkeä englanninkielen taito on töiden ja opiskelun kannalta. Englanninkielen taito on minulle selvä heikkous opiskelujen saralla. Aion jatkossa painottaa opiskeluissani englanninkielentaidon tärkeyttä ja aion opiskella sitä myös paljon itsenäisesti. Kokonaisuudessaan NBF19 oli erittäin onnistunut ja opettavainen tapahtuma ainakin näin livelähetystä seuraavan opiskelijan silmin.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.