NBF

Nordic Business Forum

 

Viime viikon keskiviikkona ja torstaina kävimme Kajaanin Biorexissä kuuntelemassa Nordic Business Forumia, jossa esiintyi maailman parhaita puhujia ja bisnesalan osaajia.

Nordic Business Forumissa vaikuttavin puhuja oli Sara Blakely, joka on menestyneimpiä naisia maailmassa ja suuren brändin, Spanx alushousujen kehittäjä.

Sara halusi olla lakimies, mutta hän epäonnistui kahdesti pääsykokeissa ja antoi asian olla. Blakely rupesi listaamaan vahvuuksiaan ja heikkouksiaan, jonka jälkeen tajusi että hän voisi olla hyvä myyntimies. Hän ei kuitenkaan lannistunut ettei lakimieheksi päässytkään, vaan halusi keksiä oman tuotteen, jolla voisi menestyä. Sara Blakely oli aivan tavallinen nuori nainen, kun hänelle tuli idea. Miksi naisen pitää kärsiä huonosti istuvissa ja housujen läpi näkyvissä alushousuissa? Niinpä hän otti tuumasta toimeen ja kehitteli täydellisesti istuvat Spanxit.

Spanx brändi täyttää kohta 20-vuotta ja on nykyään on maailmalla tunnettu ja Blakely onkin nykyisin menestyneimpiä naisia maailmassa.

Blakely korosti puheessaan, ettei kannata miettiä mitä toiset ajattelevat tai mitä jos epäonnistutkin urallasi tai jossain muussa merkittävässä asiassa. Epäonnistuminenkin voi olla ansiokasta ja auttaa etenemään uralla. Hän kehotti myös, että kaikki ideat kannattaa kirjoittaa ylös, sillä huonommastakin ideasta voi tulla hitti.

Blakely menestyi urallaan, vaikkei ollut koskaan opiskellut liiketaloutta. Tämä antaa varmasti monille toivoa, että voi menestyä elämässään, vaikka kyseistä alaa ei olisikaan opiskellut, tai ei olisi täydellinen oppilas koulussa. Huonompikin oppilas voi menestyä, jos on hyvä puhumaan.

Aiemmin Blakely sai Spanx paketit kotiovelleen, mutta vain hetkiä sen jälkeen omistaa kokonaisen varaston, joka kertoo kuinka nopeasti Spanxien suosio on kasvanut. Tuote oli kolme vuotta ilman mainostusta, mutta silti sai kasvatettua asiakaskantaa.

 

Nordic Business Forum oli hyvin opettavainen tapahtuma ja antoi minulle paljon uutta.

Tärkeimpänä pidän sitä, että epäonnistuminenkin voi olla hyvä asia ja johdattaa eteenpäin. Epäonnistumista ei pidä pelätä, vaan se kannattaa ottaa opetuksen kannalta. Pyrinkin katsomaan nykyään epäonnistumisia parempana asiana.

Omien tehtävien ja töiden aikatauluttaminen on hyvä käytäntö siihen, ettei kaikki asiat kasaannu yhtä aikaa päällekkäin ja sen vuoksi työn jälki ei ole niin hyvää. Tämä onkin tärkeää varsinkin tällä hetkellä opintojen kanssa.

Myös englannin kielen taito jäi mieleeni, bisnes aloilla englannin kieli on todella tärkeä avain menestymiseen, sillä usein menestyminen on kansainvälistä.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.