Karismaattinen Carla Harris ja johtajuus

A) Puheenvuoro Carla Harris

Carla Harris on varapuheenjohtaja, varallisuudenhoito, toimitusjohtaja ja vanhempi asiakasneuvoja Morgan Stanleyssä. Hän on myös investointipankkiiri, kirjailija ja gospel-laulaja. Carla oli Nordic Business Forumissa karismaattinen ja erittäin hyvä puhuja, joka sai yleisön kuuntelemaan ja nauramaan Carlan huumorille. Aiheena Carla Harrisin puheessa oli johtajuus ja ”Strategize to win”. Carla tarjoaa uuden tavan käsittää urastrategiat ja antaa meille hyviä työkaluja onnistuneisiin muutoksiin. Carla Harris puhui kahdeksasta helmestä. Voimakkaasta, vaikuttavasta ja vaikutusvaltaisista johtajista. Carla Harrisin mukaan et voi johtaa muita, jos muut eivät seuraa sinua, joten täytyy olla johtaja, jota muut katsovat ehkä ylöspäin ja ihailee. Oman tiimin pitää luottaa sinuun. Carlan mukaan pitää myös itse luoda muita johtajia, etenkin omassa yhtiössä, kaikkien johtajien omassa yhtiössä tulee olla hyviä johtajia, jotka osaavat ohjata tiimiä taidokkaasti. Täytyy myös opettaa omaa tiimiä epäonnistumaan. Carla sanoi hyvin myös eteläisestä sanonnasta ”Fear is just False Evidence Appearing Real.” eli kärjistettynä lyhyesti sanottuna ei kannata pelätä turhaan asioita.

Johtajilta Carla Harris peräänkuulutti osallistamista, jotta aivan kaikkien ääni tulisi kuulluksi, eikä kukaan kokisi tulleensa syrjäytetyksi. Johtajan täytyy käyttää omaa ääntä ja olla rohkea. Harris painotti muiden tapaan, että ei pidä pelätä epäonnistumista. Hän muistutti myös, että kaikki hänen esittämänsä asiat vaativat rohkeutta. Johtajien täytyy puhua asioista niiden oikeilla nimillä, oli se sitten poliittisesti kuinka epäkorrektia tahansa. Ihmiset kuitenkin puhuvat heitä vaivaavista asioista.

Carla puhui myös hänen laulajaminästään. Hän oli pitänyt sen visusti piilossa, koska halusi olla uskottava pankkimaailmassa. Hänet oli myös kerran esitetty laulajana asiakkaalle ja Carla oli pyöritellyt silmiä, mutta asiakas innostui ja pyysi vinkkejä, miten tytär voisi yhdistää kiinnostuksen taiteeseen ja akateemiseen työhön. Harris muistutti myös tärkeistä asioista yritykselle, joka tavoittelee innovaatioita ja menestystä. Yksi niistä oli monimuotoisuuden tavoittelu.

Carla puhui myös Carla Harriksen kahdeksasta helmestä. 1. Autenttisuus à tee tämä tarkoituksella. Autenttisuus on etu kilpailussa ja ihmiset luottavat sinuun enemmän. 2. Luottamuksen rakentaminen à Ihmiset seuraavat sinua, koska olet heidän johtajansa. Pitää pyrkiä ymmärtämään mitä muut arvostavat. Pystyt luomaan mahdollisuuksia. 3. Selvennä/selkeys esimerkiksi, että ”tehdään tämä kello 12 mennessä.” 4. Uusien johtajien luominen.  à Johtajien tulee luoda johtajia. Poista epävarmuus. 5. Monimuotoisuus à Vaatii erilaisia näkökulmia. Uudet ihmiset tuovat uusia näkökulmia ja näin uusia ideoita. Esimerkkinä hän sanoi, että kun oli ottanut miehen naisten sekaan työskentelemään niin oli tullut uusia ideoita ja näkökulmia asioihin positiivisesti paljon. 6. à innovaatio. ”Pitää opettaa ihmiset epäonnistumaan.” Carla Harris kehotti juhlimaan epäonnistumisia. 7. à Inclusivity eli osallistaminen. Pitää saada muiden ääni kuulumaan. Ihmiset haluavat tulla kuulluksi ja nähdyksi. 8. à Sinun äänesi. Pitää saada oma ääni kuulumaan, puhu elefantista huoneessa.

B) Omat oivallukset

Opin NBF:n tiimoilta paljon uusia asioita markkinointiin, innovaatioihin ja johtajuuteen liittyen. Parhaiten mieleen jäi juuri Carla Harrisin puhe johtajuudesta. Myös ensimmäisen puhujan eli Costas Markideksen puhe innovaatioista ponnahduslautana menestykselle oli hyvä. Jaksoin kuunnella ja keskittyä vaikka usein keskittyminen on minulla vaikeaa.

Kaikista puheista huonoiten mieleen jäi Randi Zuckerbergin eli Mark Zuckerbergin siskon puhe. Tuntui, että hän puhui vain omasta yksityiselämästä ja vauvoista ja veljestään, että kiinnostus meni. Halusin kuulla paljon tärkeitä asioita. Hän oli myös aivan liian nopea puhumaan. Sain hänen puheistaan oikeastaan vain sen irti, että hän oli parin lapsen äiti ja Markin sisko ja Facebook liven perustaja ja oli jättäytynyt Facebookista pois ja mennyt rakentamaan omaa polkua.

Omaan toimintaan aion ottaa vinkkejä esimerkiksi Carla Harrisin puheesta ja yritän jatkossa saada enemmän omaa ääntä kuuluviin, koska olen hiljainen ja yritän olla pelkäämättä tilanteita. Oikeastaan lyhyesti sanottuna aion yrittää noudattaa ja ottaa oppia Carlan kahdeksaa helmeä. Aion hyödyntää näitä ihan opiskelussa ja työelämässä omalla tavallani.

Monet asiat jäivät NBF:stä huonosti mieleen, koska olin niin väsynyt molempina päivinä ja oli paljon muutakin hommaa. Taukojakaan ei voinut olla useammin, koska tauko tuli, kun se tuli. Kaiken kaikkiaan Nordic Business Forumia oli mukava seurata.

Joonas Häkkinen AMA18S

Bookmark the permalink.

Comments are closed.