NBF

Nordic Business Forum

Nordic Business Forum on vuosittain järjestettävä tapahtuma Helsingissä, jossa maailmankuulut alan osaajat ja ammattilaiset pitävät puheita. Kyseisen tapahtuman liput maksavat halvimmillaankin yli 1000e kappale, mutta saimme tilaisuuden seurata live streamia koulumme ansiosta Kajaanin BioRexissä. Nordic Business Forumin aiheina olivat innovaatio, johtajuus ja markkinointi ja tarkoituksemme oli saada alan huipuilta uusia näkökulmia ja oppia aiheesta.

Mielenkiintoisin näistä kolmesta aiheesta oli mielestäni innovaatio. Ensimmäinen puhuja Costas Markides jäi itselläni parhaiten mieleen tapahtumasta. Jokainen haluaa tietää, kuinka olla innovatiivisempi. Hänen mukaan tämä on haastavaa, koska on todella monta erilaista tapaa olla innovatiivinen, eikä vain yhtä oikeaa.

Ensimmäinen innovaatio esimerkki jäi painuvimmin mieleeni. Kyseessä oli kahvila ja kuinka saada kasvua aikaan kahvin myynnissä. Ensimmäisenä idea oli antaa asiakkaalle kuponki, johon piti kerätä kahdeksan leimaa saadakseen yhdeksännen kahvinsa ilmaiseksi. Toinen oli se, että kupongissa on jo kaksi leimaa valmiina ja saat yhdennentoista ilmaiseksi, koska ihminen todennäköisemmin saa valmiiksi jotain, jonka on jo aloittanut.

Olen itse törmännyt samaan kikkaan muutaman kerran, mutta en muista, että se olisi saanut ainakaan minua sen kummemmin leimoja keräämään. Tämän takia olin yllättynyt siitä, kuinka suuren tuloksen tämä pieni ero sai aikaan. Ensimmäinen tapa kasvatti myyntiä 17.3% ja toinen jopa 34.4%. Aika huomattava ero siis.

Vaikutukseen minuun Nordic Business Forumissa teki erityisesti se, kuinka useat heistä puhui, että epäonnistumista ei pidä pelätä. Sitä voi käyttää yrityksen ja erehdyksen kautta tienä menestykseen. Olen omassa elämässäni pelännyt epäonnistumista tähän mennessä kenties liikaa esimerkiksi koulussa ja välillä jättänyt jopa jotain tekemättä sen takia. Jatkossa voisin yrittää olla pelkäämättä epäonnistumista niin paljon ja käyttää mahdollisia tulevaisuuden epäonnistumisia tilaisuuksina kasvaa ja oppia itsestäni uutta. Kaiken kaikkiaan Nordic Business Forum oli mielestäni erinomainen tapahtuma oppia alasta paljon uutta ja saada uusia, laajempia näkökulmia aisaan.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.