NBF

NBF tapahtuman jälkipuinti

Elias Laihola LLT19S

NBF (Nordic Business Forum) On tapahtuma, joka järjestetään vuosittain suomessa. Tapahtumaan kutsutaan huippuluokan puhujia ja tänä vuonna päävieraana oli George Clooney. Tapahtumaan osallistuminen on erittäin kallista, joten olen kiitollinen koululleni Kamk:lle, joka mahdollisti minulle osallistumisen tähän tapahtumaan livestreamin merkeissä.

Daniel H. Pink on 1964 vuonna syntynyt amerikkalainen kirjailija, Tekijä ja tv-persoona. Hän on kirjoittanut 6 kirjaa joista 4 on ollut New York Timesin bestsellereitä. Hän kasvoi Ohiossa, mutta myöhemmin valmistui Yalen lakikoulusta.Daniel oli yksi puhujista tämän vuoden NBF-tapahtumassa. Hänen aiheenaan oli ”Täydellisen ajoittamisen tieteelliset salaisuudet´´ (The Scientific Secrets of Perfect Timing). Hän käytti puhuessaan paljon visuaalisia avustuksia, kuten graafeja ja dioja, joissa oli pääsanat, joten kuulijan oli helppo ymmärtää.  Hän kertoi heidän tutkimuksessaan kuinka eri aika vaikuttaa ihmisen mielialaan. Koin kiinnostavaksi sen, kuinka paljon aika vaikuttaa meidän mielialaan.

Ihminen on siis pitkin aamupäivää positiivinen. Töiden aikana kuitenkin mieliala alkaa kuitenkin laskea ja töistä päästyä ihmisen mieliala alkaa taas paranemaan. Ihmismmieli on siis positiivisimmillaan noin kello 12.00 aikaan ja illlalla ennen nukkumaan menoa. Alhaisimmillaan se on kello 17.00-18.00. Koen tämän erittäin mielenkiintoisena sillä tätä voi soveltaa esimerkiksi työnhaussa, eli kannattaa sopia työhaastattelu aamupäivään noin 12:00 sillä mahdollinen työnantajasi on kaikista positiivisimmillaan silloin. Daniel myös kertoi, että osa osakesijoittajista saattaa käyttää tätä hyödykseen.

Danielilla oli myös toinen esimerkki, jonka koin vaikuttavaksi. Hän pyysi kaksi vapaaehtoista katsojista. Hän kertoi molemmille osallistujalle heidän saavansa suklaata. Ihmiset eivät kuitenkaan tienneet, että suklaa oli aina samaa. Erona kuitenkin se, että viimeisein suklaan kohdalla toiselle osallistujalle hän sanoi ”here is your chocolate´´ ja toiselle taas ”here is your last chocolate´´. Tässä hän toi esille sen, kuinka paljon se vaikuttaa mielipiteeseemme, että tiedämme sen olevan viimeinen suklaa tässä tapauksessa. Hän toi tällä ilmi psykologisen vaikutuksen ihmisessä, jota en ollut itse tiedostanut ennen. Ihmiset tykkäävät lopettaa asiat positiivisesti. Daniel todisti tämän esimerkillään. Hän näytti kaaviota tämän jälkeen. Ihmiset, jotka eivät tienneet viimeisestä suklaa palasta sanoivat kaikkien olevan hyvin saman arvoisia. Toisen mielestä kaikki olivat myös hyvin samanarvoisia, kunnes tuli viimeinen suklaa. Viimeinen suklaa oli koehenkilöiden mukaan huomattavasti maukkaamman makuinen kuin aikaisemmat.

Samaistuin kyseiseen esimerkkiin todella paljon. Olen itse tehnyt samoin todella useasti, kun minulta on kysytty mielipide. En ollut kuitenkaan ennen miettinyt asiaa tai edes huomannut sitä. Tykkäsin myös Danielin esitys tavasta. Etenkin siitä miten yksinkertaisesti hän esitti ja siitä että hän toi todella paljon visuaalista materiaalia helpottamaan kuuntelijaa ymmärtämään. mielestäni nämä kaksi esimerkkiä olivat tärkeimmät, jota Daniel sanoi esityksessään.

Ylipäätään NBF tapahtumassa ymmärsin ajoituksen tärkeyden. Pyrinkin hyödyntämään sitä tulevaisuudessa esimerkiksi koulussa ja työpaikallani. NBF toi selville myös minulle, että innovaatio voi olla todella yksinkertaista. Costas Markides kertoi puheessaan todella yksinkertaisen esimerkin innovaatiosta. Perinteinen kanta-asiakaskortti mutta siihen on laitettu valmiiksi kaksi leimaa. Näin yksinkertainen eroavaisuus kasvatti kahvilan myyntejä huomattavasti. Kuulin myös ensimmäistä kertaa Facebook livestä, kun Randi Zuckerberg puhui siitä lavalla. Hänen ideansa alkoi komerosta, jossa hän päätti pitää ensimmäisen Facebook live lähetyksensä, ja hän ymmärsi, että ainoat katsojat olivat hänen vanhempansa. Kuitenkin Katy Perry halusi kertoa maailman kiertueestaan. Tämän jälkeen kaikki halusivat Facebook liveen. Randin puhumisen jälkeen oivalsin, että idea voi olla todella yksinkertainen ja menestyä silti. Pyrin tulevaisuudessa hyödyntämään näitä kuin muitakin oivalluksiani NBF- tapahatumasta.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.