itSMF Roadshow AMK:lla

25.11.2014 AMK:lla järjestetty itSMF Roadshow kokosi sekä yrityksien edustajia että opiskelijoita kuulemaan luentoja IT-palvelunhallinnasta. Luennoitsijoina toimivat Timo Hyvönen 3gamma Oy (kuvassa), Harri Karjalainen Ebsolut Oy ja Veijo Romppainen Kainuun Sote. Roadshow oli Kaisanetin järjestämä ja AMK toimi yhteistyökumppanina.

Ekotehokas konesali -koulutuksen päätösseminaari 14.11.2014

Aikopan järjestämän Ekotehokas konesali -koulutuksen päätösseminaari järjestettiin 14.11. Kainuun Edun tiloissa. Seminaarissa kurssilaiset esittelivät kehitystehtäviään ja päivän päätteeksi saatiin kuunnella kiinnostavia luentoja, jotka pitivät Ari Kurvi Yandex Oy:stä, Pekka Järveläinen Wakaru Oy:stä sekä Harri Karjalainen Ebsolut Oy:stä. Lopussa pidettiin paneelikeskustelu, jonka osanottajat kuvassa vasemmalta Pekka Järveläinen (pj), Kimmo Rusanen Ebsolut Oy, Harri Karjalainen, Joona Tolonen KAMK, Ari Kurvi ja Timo Kemppainen Kainuun Etu.

Kesäprojektien yhteenveto 2014

Kesän ajaksi oli tarjolla useita projekteja, joista osa oli pieniä töitä ja osa oli suuria kokonaisuuksia. Töitä tuli sekä yrityksiltä että koululta. Niitä tekemässä oli toistakymmentä opiskelijaa ja lähes kaikki saatiinkin aloitettua ja tehtyä valmiiksi. Tavoitteena oli saada heti aluksi mahdollisimman monta projektia käyntiin niin, että isommatkin koulun projektit voitaisiin aloittaa mahdollisimman nopeasti.

Yrityksille (Eläkeläisyhdistys, Diabetesyhdistys, Rasti-Hyry ja Javeco) tehtiin WordPressillä web-sivustoja ja CSC:lle katalogi heidän tarjoamistaan palveluista. Herman IT:lle tehtiin testi virtuaalikoneiden verkon yli menevän liikenteen nopeudesta. Lisäksi SokosHotellille tehtiin geokätöilypalvelu ja liikaha.fi:lle toteutettiin varausjärjestelmän eriyttäminen yksittäiseksi markkinoitavissa olevaksi kokonaisuudeksi.

Tärkeimmät labralle tehdyt projektit olivat vanhan IBM levyjärjestelmän käyttöönotto ja parvekkeelle suunnitelu kasvihuone, jonka viimeistely ja rakentaminen jatkuu syksyllä. Muita huomionarvoisia projekteja olivat koneiden vaihto labraan, uusien palveluiden tuotteistaminen sekä avoimet ovet KAMK:lla tapahtuman suunnittelu DC-linjan osalta.

itSMF Roadshow amk:lla 25.11.2014 klo 12:30 – 15:30

itSMF Finland ry:n fokusalueet it-palvelunhallinnan alueella ovat yhteistyön edistäminen, tiedonjakaminen sekä tutkimustoiminta. itSMF Finland ry:n toiminta on organisoitu jäsenten toimesta. Sekä hallitus että että työryhmien jäsenet valitaan jäsenistön joukosta – ja kaikki työ tehdään pääosin talkootyönä (http://itsmf.fi/).

itSMF Finland jatkaa roadshow-perinnettä järjestämällä Kajaanissa 25.11.2014 klo 12:30 – 15:30 tapahtuman yhteistyössä Kaisanet Oy:n ja Kajaanin Ammattikorkeakoulun kanssa. Paikkana on Kajaanin AMK, Ketunpolku 3, Taito 1, auditorio (Kampusalueen kartta).

Lisätietoja ja ohjelma: http://itsmf.fi/tapahtumat/kajaanin-itsmf-roadshow/

Microsoft starttasi koulutuskiertueen Kajaanista

Microsoftin CloudCamp –koulutukset aloitteleville Microsoft Azure kehittäjille alkoivat Kajaanista. Kajaanissa maanantaina 3.11.2014 aloittanut Microsoftin CloudCamp koulutus starttasi samalla Microsoftin Suomen kiertueen, jonka aikana koulutetaan Azure-osaajia uusimmilla pilvipalvelutyökaluilla. Koulutus sisältää teknisen työpajan kehittäjille, opiskelijoille sekä start-up –yrityksille.

”On hienoa, että saamme Microsoftin henkilöstöä kouluttamaan Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja henkilökuntaa sekä paikallisia yhteistyökumppaneita. Supertietokoneet, DataCenter –palvelut sekä niiden hyödyntäminen puhumattakaan uusimpien sovellusten ja asiantuntijoiden käyttämisestä koulutuksissa avaavat ammattikorkeakoulun toiminalle uusia mahdollisuuksia Microsoftin kanssa. Lisäksi mahdolliset opiskelijoiden harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikat kiinnostavat”, kertoo KAMK:n tuntiopettaja Esa Niiranen.

CloudCamp -koulutuksissa Microsoftin asiantuntijat kouluttavat uusimpien pilvipalvelutyökalujen (mm. Microsoft Azure ja Mobile Services) käyttöön sekä kertovat miten kyseisiä palveluja voidaan hyödyntää nykyisissä ratkaisuissa teknologiasta riippumatta.

”Microsoft tuo vierailevien yritysedustajien ja yritysesimerkkien kautta tapausesimerkkejä, joita aloittelevat startupit ja pilveen pyrkivät yritykset ovat kohdanneet.

Koulutuksessa vastataan kysymykseen ”Miksi pilvipalvelut?” eli katsotaan syitä sille miksi pilvipalvelut ja pilvilaskenta voi olla huomattavasti vanhempia käytäntöjä (omat palvelimet) parempi vaihtoehto.

Koulutus antaa valmiudet aloittaa omia projekteja, olkoon ne vaikka jonkin pelin highscore järjestelmiä tai vaikkapa verkkokauppojen varastojärjestelmiä.

Microsoftin koulutuskiertue huipentuu joulukuussa Helsingissä järjestettävään Azure 24 hour Hackathon –tapahtumaan. Tapahtumassa yritykset ja opiskelijat pääsevät toteuttamaan omia ideoitaan sekä verkostoitumaan muihin kehittäjiin ja yrityksiin.

Kouluttajana Kajaanissa toimi  Microsoftin Technical Evangelist Mikko Kasanen.

Lue lisää Microsoftin CloudCamp –koulutuskiertueesta:

http://www.microsoft.com/finland/subscribe/edirect/fy15/msdn/devshark/DevShark_announcement.html