EYOF Vuokatti 20.-25.3.2022

Saimme pyynnön osallistua IT-tuen talkoolaisina Vuokatissa järjestettäviin European Youth Olympic Festivaleihin ja meitä lopulta osallistuikin 8; kakkosvuoden dc-ukot Anton, Juho, Miika, Tarvo ja Tuomas, sekä ykkösvuoden dc-ukot Ville, Eemil ja Hanna. IT-tuen päätyyppinä EYOF Vuokatissa toimi Pertti Erkkilä, joka meitä opasti ja delegoi tehtäviä, joita suoritettiin viikon aikana. Talkooviikkomme alkoi sunnuntaina 20.3. Päivän aikana tutustuimme alueeseen ja Pertti näytti meille missä reitittimet sijaitsevat. Saimme myös talkoolaisina EYOF Vuokatin pipon, T-paidan ja takin. Talkoolaiset kulkivat bussikyydityksellä Vuokattiin, sekä halutessaan sai päivittäin nauttia aamiaisen, lounaan ja päivällisen.

Viikon aikana IT-tuen tehtäviä oli mm.

– Päivittää ruokalan näyttöihin ruokalistat ja varmistaa päivittäin, että näytöt ovat päällä ja näkyy oikea ruokalista.

– WLAN-yhteyksissä oli paljon ongelmia, koska väkeä oli niin valtavasti, että tietoliikenne ruuhkautui ja tästä saimmekin paljon ilmoituksia viikon aikana, ettei nettiyhteys toiminut.

– Asennettiin noin kymmeneen vanhaan läppäriin Windows 10.

– Tulostimien ”korjailua”, eli uudelleenkäynnistämistä.

– Reitittimien ja mokkuloiden konffailuja.

– Yleinen talkoolaisena pyöriminen ja vierailijoiden opastaminen ja auttaminen.

Paljon oli myös turhauttavaa odottamista ja istumista, koska IT-ongelmia ei lopulta kovinkaan paljoa ilmaantunut. Päivystimme vuorotellen tietyssä IT-pisteessä hiihtoputkella ja seurasimme kisoja joko tietokoneelta tai menimme katsomaan niitä paikan päälle. KAMK:n Esports-puolen ”peliluola” oli myös hauska lisä Vuokatti-viikkoon, kun pääsi testaamaan mm. VR-laseja. Myös taukoliikunnalle jäi aikaa, kuten alla näkyy.

Kokonaisuudessaan viikko oli valtavan hyvä ja antoisa kokemus. Kaiken tämän nykymaailman murheiden keskellä oli mukavaa nähdä, kuinka kymmenien eri maiden nuoret kokoontuivat kisailemaan yhdessä hyvällä yhteishengellä.

Hanna Tsutsunen TTK21SD, kuvat Pertti Erkkilä ja Hanna Tsutsunen, video Hanna Tsutsunen