Kumppanit

 

IBM sekä Herman IT toimivat yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa. Tarkoituksena on tarjota Kajaanin ammattikorkeakoulun loppuvaiheen opiskelijoille mahdollisuus kehittää käytännön taitoja aidossa, modernissa IT-tuotantoympäristössä. IBM:n alansa huippuasiantuntijat pitävät opiskelijoille käytännönläheisiä luentoja, joissa jaetaan yrityselämän kokemuksia sekä tarjotaan viitekehykset käytännön harjoittelulle.

Yhteistyön myötä opiskelijat saavat harvinaislaatuisen tilaisuuden oppia kokeneilta IT-ammattilaisilta kokonaisvaltaista ymmärrystä IT-infrastruktuurin rakentamisesta sekä IT-palvelujen tuotannosta. Kurssin tavoitteena on kouluttaa Kajaanin seudulle modernin teknologian osaajia, joilla on hallussa myös käytännön opit.

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy on Suomen ainoa supertietokonekeskus ja laskennallisen tutkimuksen osaamiskeskus. Vastaamme myös Suomen korkeakoulujen Funet-tietoverkon toiminnasta. Tehtävämme on kehittää ja tarjota tietotekniikkapalveluja osana suomalaista tutkimusjärjestelmää. Toimimme edelläkävijänä monissa kansainvälisissä hankkeissa. Toimintaa hallinnoi ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. CSC:llä työskentelee noin 220 asiantuntijaa. Suurin osa henkilökunnasta on korkeasti koulutettuja tietotekniikan tai eri tiedealojen asiantuntijoita. Etsimme jatkuvasti tietokanta-, järjestelmä-, sovellus- ja tietoliikenneasiantuntijoita. CSC hallinnoi ja kehittää aktiivisesti omia datacentereitään pystyäkseen vastaamaan yhä kasvaviin asiakasvaatimuksiin. CSC kantaa yhteiskuntavastuunsa panostamalla voimakkaasti ekotehokkuuteen ja kestävän kehityksen tietotaidon jakamiseen. CSC:n nykyiset kaksi vapaajäähdytystä hyödyntävää konesalia Espoossa tulevat saamaan seurakseen uuden sukupolven modulaarisen konesali-infrastruktuurin ja osaamiskeskuksen Kajaaniin.

Herman IT Oy on konesalipalveluiden edelläkävijä yhdistäen prosessiteollisuuden parhaat käytänteet, modernit maailman johtavat IT teknologiat ja huippuosaamisen. Herman IT on yksi johtavista konesalipalveluiden tuottajista Suomessa. Herman IT on osa KPO konsernia. Konsernin palveluksessa on n. 150 ammattilaista. Osaava ja sitoutunut henkilöstö muodostaa menestyksen perustan.

TRADEC NETWORKS perustettiin 1980-luvun alussa ja on vuosien varrella muodostunut varteen otettavaksi kaupalliseksi tekijäksi konesalien varustajana. Tradec, kuten yhtiö lyhennetyssä muodossa paremmin tunnetaan, on merkittävä kansainvälinen käytettyjen laitteiden toimittaja Unix ympäristöihin, mutta pääsääntöisesti keskittynyt 2000-luvulla toimittamaan tallennus ja varmennus ympäristöjä, kytkin-, reititin-, palvelin- ja kokonaisia konehuoneratkaisuja laajalle asiakaskunnallemme. Olemme myös kehittäneet voimakkaasti osaamistamme ja markkinaosuuttamme erilaisten virtualisointiratkaisuiden toimittajana ja sovellusten myyntiorganisaationa. Yhteistyömme Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa on ollut erittäin hedelmällistä ja olemme olleet erinomaisen tyytyväisiä henkilöstörekrytointiin ammattikorkeakoulusta. Tulemme ehdottomasti jatkamaan yhteistyötä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa ja olemme myös suositelleet yhteistyökumppaneillemme kontaktointia KAMK:iin.

 

Comments are closed.