Opiskelijalle

Tällä sivulla ovat perusohjeet, miten dc-opiskelijat pääsevät käyttämään tietojärjestelmälaboratorion palveluita. Apua tai ohjeita tarvittaessa, ota yhteyttä dclabra [at] kamk.fi tai kajakdc:n slackissä.

Etäyhteys

Yleistä

VPN yhdistää tietokoneen suojatun tunnelin läpi DC-labran sisäverkkoon. Tietokone saa IP-osoitteen labran palomuurilta ja GlobalProtect-asiakasohjelma huolehtii liikenteen välittämisestä tunnelin läpi. Käytössä on jaettu tunneli, jolloin tunnelin läpi kulkee ainoastaan labran sisäverkkoon suuntautuva liikenne.

Muihin osoitteisiin liikenne kulkee normaalisti käytössä olevan verkkoyhteyden kautta.

Etäyhteyden kautta on tekniikan puolesta mahdollista käyttää kaikkia labran verkossa olevia palveluita, mutta tietoturvan takia toistaiseksi käytössä on vCenter, vSphere Clientilla sekä webkäyttöliittymästä, sekä tietyillä ennaltasovituilla protokollilla. Etäyhteys käyttää labran sisäverkon nimipalvelinta, joten palveluihin voi ottaa yhteyttä sisäverkon domain-nimillä.

Osoitteita:
Kysy slackissa.

VPN-yhteyden muodostaminen
Windows ja Mac:
1. Lataa GlobalProtect-asiakasohjelma osoitteesta: https://putki.dclabra.fi, kirjautuminen dc-labran käyttäjätunnuksilla. Huom: Admin-tunnuksilla ei voi kirjautua.
2. Asenna ladattu ohjelma ja klikkaa esiin ohjelman pääikkuna ilmoitusalueen kuvakkeesta. Kirjoita ”Portal”-kenttään putki.dclabra.fi ja klikkaa ”Connect”.
3. Syötä DC-labran tunnuksesi avautuvaan ikkunaan ja klikkaa ”Connect.”
4. Ohjelma muodostaa etäyhteyden ja pääikkunan ”Status”-tilaksi muuttuu ”Connected”

GlobalProtect-client Windowsilla.

Linux:

Kysy ohjeet osoitteesta dclabra [at] kamk.fi

 

Comments are closed.