Insinöörien laitetilan rakentaminen

Kesäprojektin tarkoituksena oli tehdä Insinööreille heidän oma konehuone, jota he voivat käyttää opinoissaan. Konehuoneessa on insinööreille tarvittavia laitteistoja, kuten servereitä (blaidit) servereitten pidikkeet (räkit) ja kytkimet.

Projektin alussa ryhmän TTK20SD:n piti hakea kaikki laitteistot konehuoneeseen, jonka jälkeen kaikki laitteet laitetiin paikoilleen ja johdotettiin. Konehuoneessa piti Saada netti kulkemaan kaikkien kytkimien ja servereitten välillä ja lopuksi lisätä kaikki serverit MAAS palveluun, jotta niitä pystytään käyttämään etänä.

Kun johdotus oli valmis. kytkimet piti saada toimimaan, jotta ne pystyvät jakaa internet yhteyttä servereille. Aluksi kytkimeen laitettiin kiinni valokuitujohto, josta kulki internetyhteys. Sen jälkeen kytkimeen otettiin paikallinen yhteys, jotta saatiin web -interface toimimaan. Sen kautta pystytiin käyttämään kytkintä etäyhteyden kautta ja antaa servereille nettiyhteys.

Kytkimien jälkeen, Kaikki serverit piti lisätä MAAS -ympäristöön, jotta niitä pystytään käyttämään etäyhteyttä käyttäen. Nyt osa servereistä on MAAS -ympäristössä ja niitä pystytään käyttämään.

 

Jiri Lindström TTK20SD