Paulan tarina

Ennen Kajaaniin tuloa olin kolmisen vuotta töissä suorittavalla tasolla Etelä-Suomessa. Töissä ollessani heräsi motivaatio kouluttautua uudelleen. Minulla oli mielessä monta eri koulutusvaihtoehtoa, mutta tutustumisien jälkeen mikään niistä ei kuitenkaan tuntunut omalta. Olen aina ollut omien sanojeni mukaan nörtti. Tietotekniikka ja teknologia ovat aina olleet mukana harrastuksissa niiden monissa eri muodoissa. Datanomin paperitkin oli jo takataskussa. Luonnollinen jatkumo kaikkeen tähän oli siis tietojenkäsittelyn korkeakoulututkinto.

Lähdin opiskelemaan Kajaanin ammattikorkeakouluun avoimin mielin. En oikeastaan miettinyt sen syvällisemmin, mitä olin oikeasti menossa opiskelemaan. Kun lopulta oli aika valita mihin opintoihin suuntautuu, oma valintani oli täysin selvä. Koko syksyn kestäneen harkinnan jälkeen päätin suuntautua tietojärjestelmien ylläpitoon, joka nykyisin tunnetaan Datacenter-koulutuksena. Mielestäni se on ollut yksi parhaimmista “peliliikkeistä”, mitä olen tehnyt.

Datacenter-koulutus on avannut minulle monia ovia työelämään. Olen ollut Kajaanin ammattikorkeakoulun kautta mukana erilaisissa projekteissa, joita on tehty paikallisille tahoille. Projektit ovat olleet täysin opiskelijavetoisia. Parasta antia mielestäni projekteissa on ollut se, että on päässyt niin sanotusti kentälle. Olen päässyt olemaan vuorovaikutuksessa asiakkaiden, myyjien ja kaikkien muiden projektin osapuolten kanssa. Wikipediasta et tätä kokemusta saa! Sosiaalisuutta ja verkostoitumista ei voi kyllin korostaa työelämässä. Koulussa olenkin päässyt tutustumaan mahtaviin tyyppeihin, jotka varmasti tulevat olemaan kavereitani vielä koulusta valmistumisen jälkeenkin.

Kirjoitushetkellä olen työharjoittelussa helsinkiläisessä IT-alan yrityksessä nimeltä ICT-Verstas. Olen päässyt tekemään ja kokemaan työharjoittelussa asioita monelta eri tasolta. Olen tehnyt hommia ruohonjuuritasolla ja päässyt mukaan projekteihin, jotka tulevat olemaan monilla yrityksillä tulevaisuutta. Mainittakoon myös, että olen harjoittelussa päässyt suorittamaan sertifikaatteja, jotka ovat varmasti olleet hyödyllisiä sekä työharjoittelupaikalle että itselleni. Harva opiskelija kävelee ulos opinahjosta ”Certified Professional” -paperit kädessä, mutta kovalla työllä pääsee tällaisiin tuloksiin. Tulevan opinnäytetyön aihekin löytyi helposti harjoittelupaikasta.

Paljon asioita on kehittynyt siitä, kun aloitin Datacenter-opinnot. Opintojen sisältö tukee entistä enemmän työelämän tarpeita ja mahdollisuus suorittaa sertifikaatteja on todella ainutlaatuista. Toivon, että Kajaanin ammattikorkeakoulu jatkaa samalla rohkealla linjalla mitä tulee yhteistyöhön paikallisten organisaatioiden kanssa. Voimme oppia toisiltamme vielä paljon.

Olen nähnyt itseni kasvavan kohti asiantuntijuutta. En kuitenkaan väitä, että olisin täysin valmis astumaan veteraanien pelikenkiin valmistuessani. Mutta olen täysin varma, että minua ei pidetä hetkeäkään vaihtopenkillä tulevaisuuden pelikentillä!

Paula Kivistö

Bookmark the permalink.

Comments are closed.